De reis van een levenscoach: Van Amsterdam naar Rotterdam

Lifecoach Rotterdam

Ze bladerde er snel doorheen, keek naar me op en zei: "Nou, ik denk dat we hier alles hebben wat belangrijk is." En dat hadden we. In feite was het veel meer dan op andere plaatsen. Alles van mijn hobby's tot mijn gezondheidstoestand tot de scholen waar ik op zat. Ik was nogal verbaasd over al die informatie. Waarom zou iemand dat moeten weten? Maar ze verzekerde me dat het belangrijk was om deze dingen over mij te weten, zodat ze zou weten hoe ze me kon helpen.

Life coaching 101

Na een paar weken reed mijn nieuwe manager me weer naar Rotterdam om de CEO van dat IT-bedrijf te ontmoeten. Ik had wat trainingen voor de CEO gedaan, dus ik was blij hem weer te zien. En toen gebeurde het: mijn manager vroeg hen beiden om ons te vergezellen naar een diner. Nu wist ik wat er hier aan de hand was: Hij probeerde uit te vinden of deze man getrouwd was en of hij kinderen had. Zo ja, dan was de kans groot dat hij zou solliciteren naar de baan. Mijn manager had gelijk, en de man was geïnteresseerd.

Hij en zijn vrouw hadden net een baby gekregen en ze waren op zoek om wat geld te verdienen terwijl hun dochter naar school ging. We dineerden met hen en opnieuw wilde mijn manager alles over hen weten. Waarom hadden ze zoveel geld? Wat waren hun hobby's? Ik herinner me dat ik nogal verbaasd was over hoe persoonlijk deze vragen waren. Maar nogmaals, ik was geïntrigeerd door wat ik zag en hoorde. Na het diner reed mijn baas ons terug naar Amsterdam en zei: "Dat was het dan. Je bent aangenomen."

Laatste gedachten

Dat was het dan. Ik was nu een levenscoach. Ik nam mijn nieuwe manager mee uit eten en we vierden het. We bestelden elk een fles wijn en we praatten over het leven, werk, en hoe geweldig het is om een baan te vinden die je goed betaalt om iets te doen waar je van houdt.

We lachten en spraken over de gekke dingen die we hadden meegemaakt tijdens het sollicitatieproces, en hoe we nooit een van die dingen zouden hebben gedaan als we niet de ervaring, de connecties en het geld hadden gekregen dat we bij dit bedrijf kregen. Het was vreemd, maar na zovele jaren als consultant te hebben gewerkt, was het fijn om gewoon thuis te kunnen blijven en niets te doen. Het was ook fijn om te weten dat ik één keer per maand alleen maar een paar dingen hoefde in te pakken en de snelweg hoefde af te rijden, in plaats van duizenden kilometers te reizen om daar te komen.

Conclusie

Als levenscoach is het altijd fijn om te weten wat je de volgende dag gaat doen, maar het is nog fijner om niets te kunnen doen, want dan hoef je niet na te denken over wat je aan het doen bent. Dat is tenminste wat ik altijd tegen mezelf zeg.

Als levenscoach is het altijd leuk om te weten wat je de volgende dag gaat doen, maar het is nog beter om niets te kunnen doen, want dan hoef je niet na te denken over wat je aan het doen bent. Dat is tenminste wat ik altijd tegen mezelf zeg.