De kracht van zelfvertrouwen

silhouet van jong ontwerperteam dat zich met een witte lege schermlaptop en notitieboekje in handen bevindt terwijl het bespreken/spreken over hen nieuw project met het moderne bureau als achtergrond. - coaching stockfoto's en -beelden

In de loop van mijn management– en leiderschapcarrière heb ik ondervonden dat om te slagen in wat je wilt doen, je eerst jezelf moet verliezen in het proces. En ja, ik geloof dat het grootste deel daarvan bestaat uit de duidelijkheid en de passie die je hebt voor wat je wilt doen. Als je geen duidelijkheid hebt en niet op één lijn zit met de passie en de reden voor je grote visie, dan is je slaagkans, als leider, erg laag. Ik kan je garanderen dat je faalkansen alle niveaus omhoog gaan. (Misschien is het voor jou vrij duidelijk en ben je blij met de manier waarop dingen zijn en hoe ze je bedrijf laten groeien. Maar voor iemand anders heeft het een vage betekenis en weet hij niet zeker of hij het wil of niet. De enige manier die ik ken om daar achter te komen is door de vragen te stellen die je zullen inspireren, en zelfs jezelf inspireren). Dit proces kan tijd kosten en het kan hard werken zijn, vooral wanneer je alles wat je doet en vooral jezelf in twijfel trekt. Maar hoe zou dit zijn als je het hoogste zelfvertrouwen had en dit het geval was? Dan zou het toch gewoon moeilijk zijn om niet helder te zijn?

Je bent veel meer dan wat je gelooft dat je bent en dat begint bij het hoogste deel van jezelf. Het is tijd om jezelf te verliezen en jezelf te verliezen terwijl je dat doet. Kijken naar waar je bent in je leven is de grootste sleutel en het kwam naar voren in alle tekenen die werden onthuld over wat onze kracht van zelfvertrouwen was. Wanneer je aan deze reis begint om jezelf te vinden en je eigen kracht te vinden en erin te geloven, zal het hopelijk mogelijkheden voor je onthullen die de vragen proberen te beantwoorden die je jezelf misschien hebt moeten stellen en waar je nog niet eerder toe in staat bent geweest. Waarom is het leven vol mysterie en hoe weet het wat het je moet brengen? Het is omdat jij ook een schepper bent en je het leven schept in je eigen daden en je kunt scheppen wat je wilt dat er gebeurt en dan kun je die verbazingwekkende vrijheid daarin horen!

Niet alleen moet je jezelf verliezen om je te realiseren wie je al die tijd bent geweest, en daarvoor heb je een beetje kracht nodig om nu te kunnen doen en wat je gelukkig zou maken. Door je passie te creëren heb je dit gedaan en het schept helderheid en kracht die de verandering in succes kan maken en dan kan het gebeuren en dan kom je daar vrij uit en het is als een interne held die naar voren komt. Het is helemaal van jou. Je kunt nu deze kracht gebruiken voor wat het waard is en een succesvoller persoon worden in wat je ook maar wilt zijn.

Wanneer input zegt dat je iets moet doen, kan je verstand nee zeggen – je hebt geen honger / je hebt er geen zin in.

Als iemand anders iets tegen je zegt, zeg je misschien ja, maar waar is het plan? Wie gaat dit om te profiteren of je te motiveren en waar ga je gelijk krijgen (dit is helemaal niet goed).

Wanneer uit je comfortzone stappen nieuw is en je je daardoor ongemakkelijk of bang voelt, word je besluiteloos. Dit sluit je creatieve vermogen af en maakt dingen veel moeilijker. Om uit dit patroon te breken dat je hebt doorgemaakt moet je ongelooflijk creatief zijn. Ja, ik ben helemaal voor het veranderen van jezelf en het krijgen van verlangen en drive en het vinden van je eigen kracht. Laat me zien dat je 70% daar bent (het maakt me niet uit hoe oud je bent), in plaats van wat er gebeurt, wanneer je overal ja op zegt of het grootste deel van de tijd instemt om zo dicht mogelijk mee te gaan in wat er gebeurt. Het grootste geheim van high achievers is dat ze weten hoe ze kunnen krijgen wat ze willen in het leven. Ze weten hoe ze waarde kunnen toevoegen, wat er voor hen in zit, wat leidt tot wat privéplezier en die ambities, en langzaam maar zeker geloven ze dat ze hun doel kunnen bereiken.

En dat is niet zo gemakkelijk. Het vergt werk en inspanning. Maar als je eenmaal een besluit hebt genomen, vereist het de voortdurende drang om vooruit te blijven gaan. Nee, het is niet gemakkelijk en het vergt oefening om een nieuwe gewoonte aan te leren, maar het is mogelijk, en wat je gewonnen zou hebben is? De stabiliteit van een stabiele sociale groep, liefde en interactie.

Aan jezelf werken betekent dat je jezelf op een nieuwe manier moet gaan zien. Ongeacht de omstandigheden, het verleden is gewoon dat en gedaan. De toekomst is onbekend. Jouw oplossingen zijn wat telt en het is aan jou om daarover na te denken. En op een dag zul je merken dat je daar zit en glimlacht terwijl je ontdekt dat je perfect vastgehouden wordt onder alle stijve emoties en elke kwestie met invloed… Nu kan ik mij persoonlijk niet meer precies herinneren waar ik al deze gedachten over het verenigd zijn in bewustzijn had, maar ik weet dat het een verhelderend gesprek was dat tientallen jaren geleden plaatsvond en ik wilde gewoon dat het hier aan gekoppeld bleef, dus moest ik heel duidelijk voor jullie zijn.